Папа Франциск сподели в интервю за испанското издание А Бе

...
Папа Франциск сподели в интервю за испанското издание А Бе
Коментари Харесай

Папа Франциск: Липсва ми свободата да се разхождам, оставката ми е написана още преди години

Папа Франциск показа в изявление за испанското издание " А Бе Се ", че му липсва свободата да се разхожда по улиците.

" Контактът с хората ме презарежда, ето за какво аз не анулирах генералните аудиенции в сряда ", сподели той.

Той сподели, че желае да насочи вниманието на хората към съответните проблеми, с които украинците ще се сблъскат през идващите месеци

В изявлението папата споделя за годините, прекарани като свещеник в Буенос Айрес, в родната Аржентина, където се е чувствал доста свободен.

" Използвах публичния превоз, харесваше ми да виждам хората, които се движат в близост. Да не мога да изляза на открито, е дай-трудното нещо от папството ми ", призна Франциск.

На папа Франциск в този момент би било в действителност мъчно да се разхожда на открито, поради това, че от известно време има болки в коляното, предава Българска телеграфна агенция.

Той показва, че откакто е бил определен преди девет години на поста, той е написал писмо за оставката си, което да бъде употребявано, в случай че някой ден той има съществени и непрекъснати здравословни проблеми, които биха му попречили да извършва отговорностите си.

Франциск описа, че е предал писмото на тогавашния ватикански държавен секретар, кардинал Тарчизио Бертоне. Бертоне беше на тази позиция към 6 месеца след избирането на Франциск за папа на 13 март 2013 година Папата показа, че не знае на кой може да е предал писмото Бертоне.

" Но аз му го дадох, когато той беше държавен секретар ", съобщи Франциск, разкривайки за първи път това пред необятната общност.

Главата на Римокатолическата черква отхвърли спекулациите, че би могъл да подаде оставка напълно скоро.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР