Папа Франциск сложи началото на нова ера в католическата църква.

...
Папа Франциск сложи началото на нова ера в католическата църква.
Коментари Харесай

Папа Франциск сложи началото на нова ера в католическата църква

Папа Франциск постави началото на нова епоха в католическата черква. За 6 години на престола, с персонален образец, Светият Отец съумя да реформира облика на духовния лидер.

На 13 март 2013 година папа Франциск пое католическата черква в смутни времена на неверие и кавги.

„ Най-големите провокации пред църквата са да се оправи с чувството за неправда, подтисничество и да се бори с крайната беднотия. Папа Франциск познава тези проблеми и по какъв начин да се оправи с тях”, сподели Драго Пилсел, възпитаник на Хорхе Берголио (папа Франциск).

Папата намерено споделя страховете си от лицемерните католици, от модерните технологии, които изолират хората и от неналичието на стойностни образци за подражателство на младите.

„ Трябва да се освободим от клопката на меркантилното и егоизма, от това непрекъснато да желаеме повече, само че в никакъв случай да не бъдем задоволени; със сърца, затворени към хората в нужда”, декларира папа Франциск.

Исус е бил мигрант, всички сме мигранти, споделя Франциск, като приканва света да не обръща тил на бежанците.

„ Пазете се от културата на стените в сърцето, в мозъка и към нас. Който строи стени, най-после остава пандизчия в тях”, добавя папата.

Безспорно най-тежкият удар по имиджа на католическата черква са педофилските кавги. На историческа конференция за Превенция на половото принуждение, папата се ангажира да върне доверието в църквата, като постави завършек на похищенията над малолетни.

„ Вслушахме се във воплите на жертвите, молихме се и поискахме от Бог и от насилваните амнистия. Приемаме своите отговорности, наш дълг е да търсим правдивост, да търсим истината и коренно да отхвърлим всякаква форма на принуждение в църквата”, добавя папа Франциск.

Франциск стана първият папа, посетил Арабския полуостров – аудиенция, определяна като историческа стъпка в разговора сред християни и мюсюлмани.

„ Заедно, братя, от общото човешко семейство, по волята на Бог, дано да се противопоставим на логиката на въоръжената мощ против монетаризирането на връзките и издигането на прегради”, поучава папата.

Папа Франциск си навлече гнева на консервативните католици, като отхвърли на поклоници да му целуват ръцете.

След това още веднъж възроди имиджа на църквата с целувка – за помиряване към водачите на Южен Судан.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР