Папа Франциск си спечели голямо одобрение с модерните си позиции

...
Папа Франциск си спечели голямо одобрение с модерните си позиции
Коментари Харесай

8 цитата от Папа Франциск

Папа Франциск си завоюва огромно утвърждение с модерните си позиции по някои от основните за католическата черква въпроси. Не по всички - той се изрича твърдо срещу абортите да вземем за пример, само че въпреки всичко се вижда напредък по отношение на предшествениците му.
Доказват го и тези негови изявления, които събрахме по случай визитата на Светия отец в България.
" Не е задоволително да си по през целия ден в мрежата, с цел да се чувстваш приет и обичан. Дева Мария не е излизала по обществените мрежи на своята ера. Тя не е била " инфлуенсър ", само че без да го е желала и търсила, се е трансформирала в дамата, която най-вече е повлияла на историята ".
" Колко постоянно виждаме позорното държание на тези хора, които вървят на черква и са там всекидневно, само че водят живот, в който ненавиждат останалите или злословят за други хора. По-добре не ходете на черква - живейте като атеисти ".
" Сексуалността и сексът са подарък Божи. Няма табута. Това е подарък, който Бог ни дава. Той има две цели - да обичаш и да продължиш живота. Това е буйна обич, същинската обич е такава. Страстната обич сред мъжа и дамата води към безконечен живот ".
" Няма да е Коледа, в случай че търсим блестящите светлини на света, в случай че се тъпчем с дарове, обеди и вечери, само че не помогнем даже на един дрипльо ".
Останалите цитати ще опткри9ете в SofiaLive.bg!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР