Папа Франциск ще разговаря с лидерите на САЩ, Украйна, Франция

...
Папа Франциск ще разговаря с лидерите на САЩ, Украйна, Франция
Коментари Харесай

Папа Франциск ще разговаря с Байдън, Зеленски, Макрон и други лидери на срещата на върха на Г-7

Папа Франциск ще беседва с водачите на Съединени американски щати, Украйна, Франция и Индия в коридорите на срещата на върха на Г-7 в италианския курорт Борго Еняция, съобщи Ройтерс, като се базира на Ватикана.

Франциск, който през януари предизвести за „ перверзните рискове “ от изкуствения разсъдък, на следващия ден ще взе участие в дебатите за новите технологии. Той е първият папа, който ще се включи в полемики на Г-7.

В програмата за еднодневното присъединяване на Франциск във форума се показва, че той ще има двустранна среща с американския президент Джо Байдън, който изповядва католицизма. От Римокатолическата черква споделиха още, че Светият отец ще беседва на четири очи с украинския водач Володимир Зеленски, френския президент Еманюел Макрон, индийския министър председател Нарендра Моди, бразилския държавен глава Луиз Инасио Лула да Силва, канадския министър председател Джъстин Трюдо, турския президент Реджеп Тайип Ердоган, кенийския президент Уилям Руто, алжирския президент Абделмаджид Тебун, както и с ръководителя на МВФ Кристалина Георгиева.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР