Папа Франциск ще посети между 31 август и 4 септември

...
Папа Франциск ще посети между 31 август и 4 септември
Коментари Харесай

Папа Франциск ще посети Монголия, където живеят само 1300 католици, в края на лятото

Папа Франциск ще посети сред 31 август и 4 септември Монголия, едно от най-отдалечените кътчета на света, до което в миналото е пътувал. В  страната живеят едвам към 1300 католици, само че тя е от стратегическа значимост за Римокатолическата черква поради близостта си до Китай.

Ватиканът разгласи през днешния ден визитата в малко изказване, в което уточни, че тя ще се реализира по покана на президента на Монголия и локални католически водачи. Подробности за визитата ще бъдат оповестени през идващите няколко седмици, сподели представителят на Ватикана Матео Бруни, предава Българска телеграфна агенция.

Миналия август папа Франциск назначи италианеца Джорджо Маренго за собствен първи кардинал, основан в Монголия, където да управлява локалната Католическа черква.

Маренго беше в Рим предишния месец и се срещна с папата за разискване на пътуването.

Светият отец за първи път загатна за опцията да пътува до Монголия в диалог с публицисти на борда на папския аероплан, когато се връщаше от Африка през февруари.

Според новинарската организация на Ватикана " Фидес " в Монголия живеят към 1300 католици, които са напълно дребна част от общото население, наброяващо 3,3 милиона души.

Според Държавния департамент на Съединени американски щати близо 60 % от популацията на Монголия се самоопределят за вярващи, а останалите нямат религиозна принадлежност.

Сред самоопределящите се за вярващи 87,1 % се дефинират като будисти, 5,4 % - като мюсюлмани, 4,2 - като шаманисти, 2,2 % - като християни, а 1,1 % от жителите на страната принадлежат към други религии, показва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР