Папа Франциск ще получи 1 милион долара за благотворителна организация

...
Папа Франциск ще получи 1 милион долара за благотворителна организация
Коментари Харесай

Дават 1 млн. долара на папа Франциск, ако стане веган

Папа Франциск ще получи 1 милион $ за благотворителна организация по негов избор, в случай че стане веган през великденските пости, съобщи ДПА.

Инициативата е на интернационалната акция " Един милион $ ", която се води от 12-годишната Дженесис Бътлър с поддръжката на световноизвестни музиканти и артисти. Дарението от един милион пък ще бъде предоставено от интернационалната фондация " Блу Хърайзън " - благотворителния клон на американска компания за стволови кафези.

Бътлър живее в Калифорния и разказва себе си в Туитър като покровителка за правата на животните и веганка.

" Призоваваме Папа Франциск да помогне за опазването на планетата, като насочи вниманието към опустошителното влияние на отглеждането на животни, " споделя младата активистка на клип в уеб страницата на акцията.

Ако стане веган по време на великденските пости, папата " ще даде образец по какъв начин нашата планета да стане по-устойчива. Присъединете се към нас и противодействайте на изменението на климата, като измененията своята диета, " споделя още Бътлър.

През тази година 40-дневното постене преди Великден за католиците стартира на 6 март и завършва на 21 април, когато те ще отбележат светлия празник.

В поканата до папа Франциск девойката загатва неговите учения за запазване на природата в отдадената на изменението на климата енциклика " Laudato Si " и споделя, че " доста ще се радва " да се срещнат персонално.

Веганската самодейност " Един милион $ " е подкрепена от Пол Маккартни, американския ди-джей Моби, актьорите Уди Харелсън и Хоакин Финикс и доста други.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР