Папа Франциск ще пътува до столицата на Унгария, Будапеща през

...
Папа Франциск ще пътува до столицата на Унгария, Будапеща през
Коментари Харесай

Папа Франциск планира визита в Унгария през септември

Папа Франциск ще пътува до столицата на Унгария, Будапеща през септември, с цел да взе участие в заключителната литургия на Международния Евхаристиен конгрес.

Архиепископът на Естергом-Будапеща, Петер Ердо, изясни за организация МТИ, че в началото главата на Римокатолическата черква е трябвало да дойде на Международния Евхаристиен конгрес през 2020 година, на който обичайно се събират духовници и миряни, само че събитието бе анулирано поради пандемията от COVID-19. На 12 септември папа Франциск ще се причисли за закриването на 52-рото му издание, което ще продължи 8 дни, съобщи „ Асошиейтид прес “.

За Ердо визитата е „ огромна наслада за архиепископията и цялата епископска конференция и може да ни даде разтуха и вяра е тези сложни времена “.

Кметът на Будапеща, Гергели Карачони, също приветства идното посещаване. „ Днес можем евентуално да научим най-вече от папа Франциск и освен за вярата и хуманността. Той изрази една от най-прогресивните стратегии в региона на климата и опазването на околната среда в последната си енциклика (бел. ред. обръщение към католиците) “, сподели градоначалникът в обява в обществената мрежа Фейсбук.

При пътуването си назад към Ватикана след визитата в Ирак папа Франциск сподели пред италиански медии, че след Унгария е допустимо да се насочи към Словакия. Тази информация към момента не е доказана, само че президентът на страната Зузана Чапутова, разгласи, че е отправила покана към папата през предишния декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР