Папа Франциск ще пътува до Казахстан през септември за среща

...
Папа Франциск ще пътува до Казахстан през септември за среща
Коментари Харесай

Ватикана: Папата ще посети Казахстан

Папа Франциск ще пътува до Казахстан през септември за среща на религиозните водачи - среща, на която папата към този момент е казвал, че се надява да се срещне с патриарха на Руската православна църква- Кирил.

В продължение на месеци Франциск показваше желанието си да взе участие в Конгреса на водачите на международните и обичайните религии.

Там той евентуално ще организира и втората си среща с съветския православен патриарх Кирил , основен покровител на войната на Русия против Украйна, който също ще участва на конгреса.

Франциск и Кирил се срещнаха в Хавана през 2016 година в първата сходна среща сред римокатолически папа и съветски патриарх.

В същото време 85-годишният папа, който страда от проблеми с напредването заради фрактура на коляното , съобщи, че има намерение да реализира вероятно пътешестване до Украйна през идващите месеци.

През октомври тази година Ватиканът ще означи 30-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки със страната с преобладаващо мюсюлманско население - Казахстан.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР