Папа Франциск се изказа остро против смартфоните и сподели, че

...
Папа Франциск се изказа остро против смартфоните и сподели, че
Коментари Харесай

Папата анатемоса смартфоните


Папа Франциск се изрече остро срещу смарт телефоните и показа, че му е тъжно да гледа толкоз доста хора, вперени в екраните на мобилните си устройства.

Папата направи забележка на епископи, свещеници и поклонници, като им сподели, че месата е време за молитва, а не опция да се забавляват с телефоните си.

" В даден миг свещеникът, който води церемонията, споделя: " Възвисете сърцата си”. Той не споделя: " Вдигнете мобилните си телефони, с цел да си вършиме снимки”, подсети главата на Римокатолическата черква по време на литургията във Ватикана.

" Толкова е тъжно, когато изляза и виждам какъв брой доста телефони се държат - освен от поклонниците, само че и от свещениците и епископите! " , съобщи папата.

80-годишният аржентинец не е чужд за света на обществените медии и даже се похвали с над 14 милиона почитатели в Туитър. Но той има спор с мобилните телефони. През февруари той прикани младежите да не употребяват мобилните си телефони по време на фамилни вечери, като предизвести, че гибелта на диалозите " лице в лице " може да има тежки последици за обществото, съобщи БГНЕС.
Папата назова интернет и обществените медии " подарък от Бога ", в случай че се употребяват рационално, само че съгласно него въпреки всичко смарт телефоните могат да се заменят с джобни библии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР