Папа Франциск рискува да си навлече гнева на бездетните собственици

...
Папа Франциск рискува да си навлече гнева на бездетните собственици
Коментари Харесай

Папата заклейми егоизма на онези, които заменят децата с домашни любимци

Папа Франциск рискува да си навлече гнева на бездетните притежатели на кучета и котки, намеквайки, че хората, които заменят децата с домашни любимци, демонстрират " прочут нарцисизъм ", осведоми " Франс прес ".

Говорейки за родителството по време на обща визита във Ватикана, Франциск оплака това, че домашните любимци " от време на време заемат мястото на децата " в обществото .

" Днес... виждаме форма на нарцисизъм ", настоя папата и добави: " Виждаме, че някои хора не желаят да имат дете . Понякога имат едно и това е всичко, само че имат кучета и котки, които заемат мястото на децата. Това може да разсмива хората, само че то е действителност. "
 Папата проповядва против
Папата проповядва против " демографската зима " в Италия

Настоя за повече помощ за родителите

Практиката, посочи предводителят на 1,3 милиарда католици в света, " е отказване на бащинството и майчинството и ни отслабва, лишава човечността ни ".

По този метод " цивилизацията остарява без човещина, тъй като губим благосъстоянието на бащинството и майчинството , а страната е тази, която страда ", сподели понтифексът в зала " Павел VI ".

Франциск е заснеман да гали кучета, да разрешава на агне да бъде мятано на раменете му по време на Богоявление през 2014 година и даже да гали тигър и бебе пантера.

Ала до момента в който неговият предходник Бенедикт XVI беше фен на котки, не е известно Франциск има домакински любим в резиденцията си във Ватикана.

През 2014 година Франциск разяснява за всекидневника " Месаджеро ", че да имаш домашни любимци вместо деца е " още един феномен на културна деградация " и че прочувствените връзки с домашни любимци са " по-лесни " от " комплицираните " връзки сред родители и деца .

Днес, до момента в който подканяше двойки, които не могат да имат деца по биологични аргументи, да обмислят осиновяване, той прикани евентуалните родители " да не се опасяват " от впускане в родителство.

" Да имаш дете постоянно е риск, само че има повече риск в нямането на дете, в отричането на родителството ", настоя той.

Аржентинският понтифик в предишното осъди " демографската зима ", или спадащата раждаемост в развития свят.

По-рано тази година той разкритикува актуалното общество, в което кариерата и печеленето на пари надвиват над построяването на семейство за мнозина, като назова сходен нрав " гангрена за обществото ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР