Папа Франциск реално национализира всички активи и имущество на различните

...
Папа Франциск реално национализира всички активи и имущество на различните
Коментари Харесай

Папата национализира активи и имущество на всички служби във Ватикана

Папа Франциск действително национализира всички активи и имущество на другите служби на Ватикана и обвързваните институции, обявявайки ги за суверенно завещание, което е благосъстоятелност на Светия трон, а не на самостоятелни лица и служби, съобщи Асошиейтед прес.

Този ход е част от нов закон, оповестен през вчерашния ден, който отбелязва последната самодейност на папа Франциск да централизира активите на Ватикана, с цел да могат те да бъдат ръководени съответно, съобщи Българска телеграфна агенция.

Папа Франциск лиши държавния секретариат на Ватикана от портфейла му на стойност 600 милиарда евро (635 милиарда долара) и подреди активите да бъдат трансферирани в Службата за наследството на Ватикана след скандал с инвестиция от 350 милиона евро в недвижима благосъстоятелност в Лондон.

Прокурори от Ватикана повдигнаха обвинявания против 10 души, измежду които и един кардинал за плячкосване на Светия трон със суми в размер на десетки милиони евро чрез лондонската договорка.

Новият закон обяснява, че Светият трон има всички активи, скъпи бумаги или имущество, притежавани от работа на Ватикана или принадлежаща институция. Тази обществена благосъстоятелност на църквата е поверена на обособените служби, с цел да я употребяват, само че е предопределена за универсалните потребности на църквата, с цел да извърши задачата си, съгласно закона.

В предходни стадии от финансовите промени на папа Франциск Ватикана подреди на всички служби да приложат стандартизирани ограничения за годишния бюджет и счетоводната отчетност. На самостоятелните служби или конгрегации бе позволено преди този момент да оперират във финансови " силози ".

Папата централизира и преработи капиталовата тактика на Ватикана за, с цел да забрани спекулативни вложения и да даде приоритет на благоразумно вложение в индустрии, които са в полза на общото богатство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР