Папа Франциск продължи с провеждането на кампанията си срещу ядрените

...
Папа Франциск продължи с провеждането на кампанията си срещу ядрените
Коментари Харесай

Папата зове братство между народите да замени доктрината за ядреното възпиране

Папа Франциск продължи с провеждането на акцията си против нуклеарните оръжия в годишното си обръщение за мир, изтъквайки, че страхът от нуклеарно заличаване, въплътен от доктрината за въздържане, обезпечава лъжливо възприятие за сигурност, което би трябвало да бъде сменено с политики, учредени на братството и взаимното доверие, оповестява " Асошиейтед прес ".

Посланието на Франциск за Световния ден на мира, който Ватикана празнува на 1 януари, беше публикувано през днешния ден. То продължава основната тематика на неотдавнашното му посещаване в Япония, където Франциск жигосах като " аморално " освен потреблението на нуклеарни оръжия, само че и тяхното владеене. Той също по този начин предизвести да не се употребява нуклеарна сила, като се имат поради рисковете за околната среда, които тя съставлява.

Както направи в Япония, Франциск обвърза екологичните проблеми с въпросите на интернационалния мир и сигурност, изтъквайки, че мирът изисква нов метод на взаимоотношение на хората един с различен и с планетата.

" Изправени пред следствията от нашата неприязън към другите, нашата липса на почитание към общия ни дом или злоупотребата с естествените запаси - обсъждани единствено като източник на незабавна облага, без значение от локалните общности, общото богатство и самата природа - имаме потребност от екологично преустрояване ", написа папата.

" Всичко това ни дава по-дълбока мотивация и нов метод да живеем в общия ни дом, да одобряваме разликите си, да почитаме и честваме живота, който сме получили и споделяме, и да търсим условия на живот и модели на обществото, благоприятстващи продължаването на процъфтяването на живота и развиването на общото богатство на цялото човешко семейство ", добавя главата на римокатолическата черква. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР