Папа Франциск призова за хуманитарни коридори за подпомагане на обсадените

...
Папа Франциск призова за хуманитарни коридори за подпомагане на обсадените
Коментари Харесай

Папа Франциск призова за хуманитарен коридор към Газа

Папа Франциск прикани за филантропични коридори за подкрепяне на обсадените в линията Газа , оповестява " Ройтерс ".

Той още веднъж насочи зов за освобождение на заложниците, държани от ислямистката формация " Хамас ".

" Настоятелно апелирам децата, болните, възрастните и дамите, както и всички цивилни да не стават жертви на спора ", съобщи той в седмичното си послание към хиляди хора на площад " Свети Петър ".

" Нека се зачитат филантропичните права, на първо място в Газа, където е незабавно и належащо да се подсигуряват филантропични коридори за подкрепяне на цялото население ", настоя той.

Речта на папа Франциск идва в миг, когато в отговор на невижданите офанзиви на " Хамас ".

" Толкова доста хора към този момент починаха. Моля ви, сложете завършек на проливането на почтена кръв и в Светите земи, и в Украйна, и където и да е другаде. Стига! Войните постоянно са проваляне, постоянно ", акцентира главата на Римокатолическата черква.
 Израелският боен министър шокира НАТО с видео на зверствата на Обновена
Израелският боен министър шокира НАТО с видео на зверствата на " Хамас "

" Беше ужасяващо. Накара всички да осъзнаят действителността на случилото се ", съобщи един от дипломатите

Папата прикани за молебствия за противопоставяне на " дяволската мощ на омразата, тероризма и войната " и насочи зов към вярващите по света да се причислят към католиците в Светите земи в ден на пост и молитва за мир във вторник.

В петък Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин съобщи, че офанзивата на " Хамас " против израелски жители е " нечовешка ".

Във връзка с предстоящата наземна атака на Израел той означи, че " правото на тези, които са атакувани, е да се пазят, само че даже законната отбрана би трябвало да бъде пропорционална ".

Стотици бойци от " Хамас " пробиха огражденията към Газа в ранните часове на 7 октомври и нахлуха в околните обитаеми места, откъдето отвлякоха над 120 израелци и чужденци.
 Жертвите на
Жертвите на " Хамас " са били изтезавани, твърди Израел

Съдебномедицински експертизи сочат за разчленяване, изнасилвания и мъчения

Нападението както заради невиждания брой жертви за ден, по този начин и поради потресаващите фрагменти от градовете и кибуците, които бяха завладяни.

В отговор израелски самолети и артилерия в продължение на дни, причинявайки гибелта на повече от 2200 палестинци и разрушавайки хиляди здания преди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР