Папа Франциск призова народите на света да се молят Божията

...
Папа Франциск призова народите на света да се молят Божията
Коментари Харесай

Папата призова да се молим за спасение от ядрена война

Папа Франциск прикани народите на света да се молят Божията майка да избави света от нуклеарна война. Главата на Римокатолическата черква разяснява тематиката в тирада пред участници в планерната среща на Папската академия на науките.

 
След две трагични международни войни изглеждаше, че светът се е научил да върви напред, като зачита човешките права и интернационалното право, както и всички форми на взаимоотношение. Но, за жалост, в този момент виждаме признаци на стъпки обратно.
Папа Франциск

Понтификът изрази мнение, че сега се възраждат остарели спорове, нарастват национализмът и експанзията, „ пораждат войни за превъзходство “, които носят опустошение. Тъжно е и че се водят доста въоръжени спорове по едно и също време, добави той.

„ Вече приказвах за Третата международна война „ в елементи “ от света, само че през днешния ден евентуално към този момент можем да приказваме за тотална международна война. Днес още веднъж е належащо да се молим за попречване на нуклеарна война, тъкмо както го направи преди време Свети Йоан Павел II ", добави Папата.

Преди дни понтификът предизвести, че Европа и целият свят са разтърсени от „ изключително сложна война “, в която се нарушава интернационалното право и има риск от нуклеарна ескалация.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР