Папа Франциск призова лидерите да чуят гласа на народа за

...
Папа Франциск призова лидерите да чуят гласа на народа за
Коментари Харесай

Папата призова лидерите да чуят гласа на народа за мир в Украйна


Папа Франциск прикани водачите да чуят гласа на народа за мир в Украйна и индиректно разкритикува Русия за това, че вкарва страната в " нечовечен и неправилен " спор, заяви Ройтерс.

Снимка: БГНЕС / EPA


Пред към 50 000 души на площад " Свети Петър " в своята благословия " Urbi et Orbi " (към града и света), която се прави два пъти годишно, Франциск съобщи, че Украйна е изправена пред тежкото тестване " от насилието и и разрушенията на жестоката и безсмислена война, в която тя беше въвлечена ".

Папа Франциск отслужи Великденската неделна меса на площад " Свети Петър " за първи път след пандемията от ковид.

Снимка: Reuters


Понтификът, който има проблем с коленните връзки, мощно куцаше, до момента в който излизаше от задната част на базиликата " Свети Петър ", с цел да доближи до олтара, подложен на стъпалата извън, помрачен от балдахин против ярките слънчеви лъчи. След месата Франциск, който е на 85 години и също страда от хронични проблеми с гърба, трябваше да се реалокира на централния балкон на базиликата, откъдето произнесе речта си.

Снимка: БГНЕС / EPA


Веднага след края на месата Франциск се ръкува с прелатите, след което се качи на белия папамобил и мина през площада, с цел да поздрави вярващите.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР