Папа Франциск призова днес производителите на оръжия да спрат да

...
Папа Франциск призова днес производителите на оръжия да спрат да
Коментари Харесай

Папа Франциск се обърна към производителите на оръжия: Спрете!

 Папа Франциск прикани през днешния ден производителите на оръжия да спрат да го вършат, тъй като войната " гълтам децата на родината ", съобщи Ройтерс.

Светият отец отслужи литургия в католическия ден за възпоменание на покойниците на Френските военни гробища в Рим, където са заровени близо 1900 френски и марокански бойци, убити през Втората международна война.

Папа Франциск спря за молитва пред някои от надгробните плочи и прочете надписа на една от тях: " Неизвестен, умрял за Франция, 1944 година "

" Няма дори и име. Но всички наши имена са в сърцето на Бог. Това е нещастието на една война ", сподели Светият отец в спонтанната си проповед.

" Но... борим ли се задоволително за това да няма войни, тъй че да няма стопански системи на страни, които се подхранват от военната промишленост? ", попита реторично той.

Франциск е отправял доста апели за разоръжаване и е казвал, че атомните оръжия би трябвало да се забранят, тъй като даже и единствено тяхното владеене по възпиращи аргументи е нещо неправилно и безпричинно, отбелязва Ройтерс.

Когато предишния месец бе оповестено мястото на осъществяване на месата, група италианци стачкуваха и дефинираха избора като огорчение към жертвите на мароканските бойци, известни като гумиери. Те са били спомагателна част на френската войска по времето, когато Франция към момента е била колониална мощ.

Гумиерите са направили доста случайни убийства и са изнасилили доста италиански дами сред Неапол и Рим, до момента в който съюзническите сили се придвижвали на север през Апенинския полуостров, отбелязва Ройтерс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР