Папа Франциск призова днес хората по света да положат усилия

...
Папа Франциск призова днес хората по света да положат усилия
Коментари Харесай

Папата призова за борба срещу отпадъците в Океана

Папа Франциск прикани през днешния ден хората по света да положат старания да спрат изхвърлянето на пластмасови боклуци в океаните и моретата, съобщи Ройтерс.

"Не бива да разрешаваме нашите морета и океани да бъдат нечисти от безкрайни площи плаваща пластмаса ", сподели главата на Римокатолическата черква, който през последните години е приканвал и към енергични ограничения против световното стопляне.

"Трябва да се молим, ако всичко зависи от Божието божество, и да работим, в случай че всичко зависи от нас ", съобщи Франциск в посланието си във връзка четвъртия за годината ден "за отбрана на сътворението ", който се празнува от всички християнски вероизповедания.

Папата приказва пред стотина представители на бизнеса, поканени във Ватикана за случая. "Всеки от нас би трябвало да бъде виновен към останалите и за бъдещето на нашата планета ", акцентира той.

Данни от изследване на Организация на обединените нации сочат, че в всяка година в международния океан биват изхвърляни осем милиона тона пластмасови произведения - бутилки, опаковки и други. Те убиват морската флора и фауна и се намесват в човешката хранителна верига, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР