Папа Франциск пристигна в град Раковски, където се намира най-голямата

...
Папа Франциск пристигна в град Раковски, където се намира най-голямата
Коментари Харесай

В Раковски посрещнаха папата за свето кръщение на 200 деца

Папа Франциск дойде в град Раковски, където се намира най-голямата католическа общественост у нас.

Папа Франциск кацна на летище Граф Игнатиево, след което пое с папамобила към града, заяви Дарик.

В Раковски Светият отец взе участие в Света литургия с първо причестяване, след което ще произнесе тирада пред локалните хора.

200 деца ще одобряват първото си причестяване по време на литургията в църквата " Пресвето сърце Исусово " . В църквата се събират към 750 души, а за останалите са сложени видеоекрани на открито, тъй че да виждат и чуват папата.

В друга католическа черква, " Свети Архангел Михаил ", Светият отец ще се срещне с католическата общност и ще произнесе тирада. Там той ще бъде осведомен с традициите и българския фолклор. Светият отец ще отдаде респект и на папа Анджело Рокари, прочут като папа Йоан 23-ти, именуван и " Българският папа ", тъй като в 10-годишния си престой в страната ни е бил в качеството си на нунций. Франциск ще сервира цветя пред портрета на " Българският папа " в храма " Архангел Михаил ".

В късния следобяд папата ще се върне в София за кулминационната точка на своето посещаване - събитие за мир с представители на разнообразни вероизповедания. По-рано от Българската православна църква обявиха, че техният представител Западно и средноевропейският митрополит Антоний ще участва, само че няма да участва в събитието.

Шест деца от всички шест вероизповедания ще държат запалени факли , знак на светлината на мира, описа в ефира на Дарик представителят на Католическата черква у нас Ива Михайлова: " Мисля, че в тези дни след последните събитията, след закононарушенията и атентатите на религиозна основа това ще бъде един прекрасен знак, че представителите на разнообразни религии желаят да кажат " да " на мира, " не " на насилието и че Господ събира хората не с цел да ги разделя и да ги опълчва един против различен, а с цел да покажат, че споделят общи полезности, част от които е мирът, толерантността, любовта към близък ".

Във връзка с визитата на Раковски на папската делегация, за къси шпации от време преди обяд и в следобедните часове ще бъде спряно придвижването по автомагистрала " Тракия " в сектора от 119-ти до 165-ти км, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР