Папа Франциск посети град Раковски, който е най-голямото средище на

...
Папа Франциск посети град Раковски, който е най-голямото средище на
Коментари Харесай

Папата в Раковски: Не лепете етикети и обичайте независимо от етноса

Папа Франциск посети град Раковски, който е най-голямото средище на католици в страната, където даде и първо причестяване на 242 деца, съобщи БНР.

„ Вие дойдохте от всички краища на тази земя на розите, с цел да участвате в празника. Сигурен съм, че в никакъв случай не ще го забравите, да честваме, да ликуваме в името на Исус “. Папата насочи към тях благопожелание за живот, изпълнен с благополучие и наслада. Накара ги да повтарят след него: „ Бог е нашият татко “, „ Исус е нашият брат “, „ Църквата е нашата майка и нашето семейство. Ние сме другари, ние сме братя, а нашият закон е любовта “. И още от апела му към децата: „ Нашият закон е любовта. Сега Исус ще пристигна във всеки един от нас. Искайте през днешния ден от Исус за вашето семейство, за вашите родители, за вашите другари “, бяха думите на главата на Римокатолическата черква, произнесени на български език.

„ Независимо от етническата принадлежност да обичаш някого, да обичаш хората, без да лепиш етикети. Господ е неличим оптимист. Винаги се стреми да разчита на нас, да ни води напред. Оптимистите основават вяра в общността, песимистите разрушават всичко ", добави той. Папата разясни, че „ би трябвало да преминем от културата на прилагателните към културата на съществителните. Не е проблем, че хората се карат, в случай че се помирят до вечерта. Никога не завършвайте деня с война ", прикани папа Франциск и добави, че „ мир се основава и с един жест на обич “.

Събралото се голям брой одобри разгорещено думите на светия отец. Това е първият път в историята на Раковски, когато папа идва там.

Специално по случая здравната сестра Мая Гиева пя на Светата литургия: „ Не мога да опиша страстта – толкоз усеща бушуват в мен. Тази страст, която претърпях от през вчерашния ден, и тази, която ми следва, не може да се опише с думи. Най-вече се усещам благословена, че бях покрай Светия отец, че пях, че бях част от тази тържествена работа, която беше в София, и най-много, че ми следва още веднъж, в Раковски. През 2014 година бях във Ватикана и тогава не можах да го зърна, само че през вчерашния ден в София беше на пет метра от мен! Погледнах и видях един благ, добър човек, който подарява с усмивка всички хора, до които се допира! На пет метра от мен! Поздрави хора и благослови! Затова се усещам благословена “.

Поклонническото пътешестване на папа Франциск в България приключва довечера в София, където той ще насочи своето обръщение за мир към целия свят, дружно с представители на разнообразни вероизповедания.

Във вторник сутринта папа Франциск отпътува за Северна Македония, само че с това не приключва обиколката му из Балканите, защото в края на май той ще посети Румъния.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР