Папа Франциск получи традиционно украшение с пера на индианските племена

...
Папа Франциск получи традиционно украшение с пера на индианските племена
Коментари Харесай

Папа Франциск се извини на коренното население в Канада заради асимилацията

Папа Франциск получи обичайно бижу с пера на индианските племена по време на визитата му в Канада, при което той сервира извиненията на Католическата черква поради ролята ѝ в асимилацията на локалните поданици през 19 век.

Папата призна, че църквата е позволила неточност поради поддръжката на колониалния нрав и прикани за съществено следствие на католическите учебни заведения, в които децата на локалните племена са принуждавани да учат, с цел да се изолират от домовете и културите си. В тази акция са обхванати над 150 000 деца в Канада в интервала от 19 век до 70-те години на 20 век. Целта е била те да бъдат уверени да одобряват християнската религия и метод на живот, с цел да се впишат в обществото.

Според канадските управляващи обаче огромна част от тях са подлагани на физически и полов тормоз, като учениците са наказвани с пердах единствено поради това, че беседват на родния си език.

" Със позор и без съмнения апелирам за амнистия поради злото, което е породено от толкоз доста християни по отношение на локалните нации ", споделя папа Франциск по време на визитата си в Канада.

Лидерите на канадските племена считат, че престоят в тези учебни заведения може да е обвързван с голям брой случаи на корист с алкохол и опиати в канадските резервати. Католическите ордени са управлявали 66 от общо 139 християнски учебни заведения в Канада.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР