Папа Франциск похвали днес младите хора за техните усилия в

...
Папа Франциск похвали днес младите хора за техните усилия в
Коментари Харесай

Папата призова младите да са критичната съвест на обществото

Папа Франциск похвали през днешния ден младежите за техните старания в отбрана на околната среда и им сподели да бъдат " сериозната съвест на обществото ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция в неделя.

Светият отец отслужи в базиликата " Свети Петър ", цялостна със стотици млади вярващи, литургия във връзка отбелязвания през днешния ден от Римокатолическата черква Световен юношески ден на диоцезално равнище.

" На вас е предоставена вълнуващата, само че и сложна задача да бъдете изправени, до момента в който всичко като че ли се разпада ", сподели Франциск. Папата благодари на младите за всякога, когато те " развиват фантазията за братството "... " борят се за уважаване на достолепието на уязвимите и популяризират духа на солидарността и шерването ".

Много младежи подлагат на критика замърсяването на околната среда, означи понтификът и акцентира: " Имаме потребност от това. " В един свят, който мисли единствено за облага, който е податлив да задушава великите хрумвания, вие не сте изгубили способността да мечтаете, сподели Франциск.

" Бъдете свободни и същински, бъдете сериозната съвест на обществото ", прикани той младежите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР