Папа Франциск, по време на традиционната си неделна проповед на

...
Папа Франциск, по време на традиционната си неделна проповед на
Коментари Харесай

Папа Франциск нарече демографската зима трагедия

Папа Франциск, по време на обичайна си неделна проповед на площад „ Св. Петър ", съобщи, че доста двойки сега избират да нямат деца, наричайки " демографската зима " покруса, оповестява

„ Много съм обезпокоен, най-малко тук, в Италия, е налице демографската зима. Изглежда, че мнозина са изгубили желанието си да продължат рода. Много двойки избират да нямат деца или да имат единствено едно дете. Помислете за това. Това е покруса. Нека създадем всичко допустимо, с цел да победим демографската зима, която работи против фамилиите ни, против страната ни и против нашето бъдеще “, добави още Папа Франциск.

Папа Франциск напомни, че Световната среща на фамилиите ще се организира в Рим през юни 2022 година Това събитие, дружно със Световните дни на младежта, е значимо събитие за Римокатолическата черква. Световната среща на фамилиите се провежда от Декастерията един път на три години, Световните дни на младежта, почнали като празник на католическата юноша по самодейност на Йоан Павел II, се организират на всеки две до три години в разнообразни страни, а папата нормално взе участие в тях.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР