Папа Франциск планира скоро да посети Унгария, Словакия и Ливан.

...
Папа Франциск планира скоро да посети Унгария, Словакия и Ливан.
Коментари Харесай

Папата планира посещения в Ливан, Унгария и Словакия

Папа Франциск възнамерява скоро да посети Унгария, Словакия и Ливан. Както сподели понтифът пред кореспонденти на път от Ирак, където приключи апостолическото си посещаване, той не възнамерява пътешестване до Сирия.
" Трябва да отида на последната работа на Всемирния евхаристически конгрес в Унгария, това не е посещаване в страната, а меса. Но Будапеща е на два часа път с кола от Братислава,. Ето по какъв начин се раждат концепциите ", сподели Франциск.
Той сподели още, че ливанският патриарх го е помолил да спре в Бейрут на път от Ирак. " Но ми се струваше, че това не е задоволително, капка в морето за страна, която страда толкоз доста. Но дадох обещание да я посетя ", показа Франциск.
 Папа Бенедикт бил „ ужасяващ ” от проектите на настоящия папа за рационализация Папа Бенедикт бил „ ужасяващ ” от проектите на настоящия папа за рационализация
Папа Бенедикт е „ ужасяващ “ от проектите на Франциск да модернизира църквата, откакто Светият отец направи забележителен ход, н...
" Не съм мислил за, само че тази обичана и мъченическа страна ми е близка. От страните в Близкия изток към този момент пътешестване е допустимо и дадено единствено в Ливан ", добави папата.
Той изясни, че когато взема решение за пътешестване, слуша доста, приема препоръки.
" Покани доста. Затова решението идва от вътрешната страна, апелирам се и доста мисля. Решението постоянно е резултат от дълбоки размишления и молебствия ", добави понтифът.
Франциск сподели, че доста дълго е мислил за пътуването до Ирак, отчитайки всички проблеми и осъзнавайки всички опасности.
 Разследват хакнат ли е Instagram профила на папа Франциск Разследват хакнат ли е Instagram профила на папа Франциск
Ватиканът съобщи, че организира следствие, откакто формалният акаунт на папа Франциск в Инстаграм е " харесал " фотография на нищожно облеч...
Документът „ За човешкото приятелство в името на мира и мирното общуване “, подписан от папа Франциск и висшия имам на най-стария и максимален ислямски университет „ Ал-Азхар “ шейх Ахмед ат-Теиб през 2019 година в Абу Даби, който утвърждава и попречване на екстремизъм на религиозна основа, е подготвян дълго време и е защитаван в загадка, разкри Светият отец.
" Документът от Абу Даби беше направен скрито в продължение на шест месеца, в молитва и медитация. Това беше първата стъпка, можем да кажем, че в този момент последвана от втората (среща с водача на иракските шиити Аятолах Али ал Систани) и ще има други, не по-малко значими за братството “, сподели понтифът.
По време на първото си посещаване в Ирак в историята на папството Франциск се срещна с водача на иракските шиити, Великия Аятолах Али ал Систани. Папата го назова „ умен Божи човек “. По отношение на главата на католиците ал Систани сподели огромно почитание.
" Знаете, че той в никакъв случай не става, с цел да поздрави някого. Заради мен той стана два пъти ", сподели понтифът. „ Срещата ни просветли душата ми “, призна Франциск.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР