Папа Франциск отрече в интервю за Ройтерс, че има рак

...
Папа Франциск отрече в интервю за Ройтерс, че има рак
Коментари Харесай

Папа Франциск отрече, че планира скорошно оттегляне


Папа Франциск отхвърли в изявление за Ройтерс, че има рак и възнамерява скорошно отдръпване, като сподели, че върви подготовката за визитата му в Канада този месец и се надява допустимо най-скоро по-късно да може да посети Киев и Москва.

Лекарите " не ми споделят нищо за това ", сподели Светият отец, шегувайки се, за слуховете, че има рак.

В 90-минутното изявление, взето в събота следобяд във Ватикана, папата за първи път даде елементи за положението на коляното му, което му попречи осъществяването на някои отговорности.

Слуховете за вероятно отдръпване на папата вървят поради съвпадения на събития в края на август, в това число среща с кардиналите по света за разискване новата конституция на Ватикана, гала за оповестяване на нови кардинали и аудиенция в италианския град Акуила.

Акуила се свързва с папа Целестин V, който подаде оставка през 1294 година Папа Бенедикт XVI посети града четири години преди да подаде оставка през 2013 година – първият началник на Римокатолическата черква, който прави това от 600 години, отбелязва Ройтерс.

Но Франциск се засмя при споменаване на концепцията.

" Всички тези съвпадения карат някои да мислят, че отново ще се случи същата " литургия ". Но това в никакъв случай не ми е идвало на разум. За момента – не, за момента, в действителност не. "

Франциск обаче повтори постоянно споделяното, че един ден може да се отдръпна от поста, в случай че заради здравословни аргументи не може на ръководи църквата, което бе немислимо преди този момент да направи предшественикът му Бенедикт XVI.

Запитан по кое време може да стане това, той сподели: " Не знам. Господ ще каже "

Интервюто бе взето в деня, когато папата трябваше да потегли за Демократична република Конго и Южен Судан – визити, които той трябваше да анулира, защото лекарите споделиха, че може да се окаже, че ще пропусне пътуването до Канада от 24 до 30 юли, в случай че не се подложи дясното си коляно на най-малко 20-дневна терапия, показва Ройтерс.

Папата, който се придвижваше с бастун, за първи път сподели обществено, че е имал " дребна фрактура " в коляното, откакто стъпил погрешно, до момента в който имал инфектиране на връзката.

" Добре съм, постепенно се усъвършенствам ", сподели Франциск и изясни, че фрактурата зараства благодарение на лазер и магнитотерапия.

Той отхвърли и слуховете, че има рак, които потеглиха преди година, когато се подложи на 6-часова интервенция за премахване на част от дебелото черво поради дивертикулит, положение всекидневно за възрастни хора.

" Операцията бе доста сполучлива ", сподели папата и назова " дворцови злословия " изказванията за рак.

Папата обаче уточни, че не желае да оперира коляното си, защото анестезията при интервенцията предходната година е имала отрицателни странични резултати, предава БНР.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР