Папа Франциск отправи призив за мир към политиците да предотвратят

...
Папа Франциск отправи призив за мир към политиците да предотвратят
Коментари Харесай

Папа Франциск призова световните лидери да не допускат ядрена война

Папа Франциск насочи апел за мир към политиците да предотвратят опасността от нуклеарна война поради Украйна . Той съпостави актуалната международна обстановка с кубинската ракетна рецесия преди 60 години, осведоми Ройтерс.

Франциск ръководи церемонията по закриването в Колизеума в Рим на тридневна конференция, проведена от италианската общественост Sant` Egidio, международна мирна и благотворителна група. В обръщението си към няколко хиляди души, произнесено след обособени молебствия на разнообразни религиозни групи, Франциск осъди днешния " тъмен сюжет, при който международните водачи не вземат поради справедливите желания на народите.

Позовавайки се на опцията за потребление на нуклеарни оръжия в Украйна, папата уточни, че през днешния ден нещо, от което се страхувахме и се надявахме в никакъв случай повече да не чуем, е непосредствено застрашено - потреблението на атомни оръжия.

Франциск напомни по какъв начин на 25 октомври 1962 година, в разгара на кубинската ракетна рецесия, папа Йоан XXIII насочи радио обръщение, призоваващо водачите от това време да върнат света от ръба.

По думите му мирът е тежко нарушен, атакуван и потиснат, и то в Европа, която през предишния век е претърпяла ужасите на две международни войни.
 Папата моли Путин да спре спиралата на принуждение и гибел
Папата моли Путин да спре спиралата на принуждение и гибел

Той се опасява от нуклеарна война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР