Папа Франциск отправи призив за борба срещу бича на убийствата

...
Папа Франциск отправи призив за борба срещу бича на убийствата
Коментари Харесай

Папата призова за борба срещу убийствата на жени

Папа Франциск насочи апел за битка против бича на убийствата на дами, съобщи Франс прес. Той направи това през втория ден от визитата си в Перу.

В северния перуански град Трухильо, на 560 километра от столицата Лима, папата сподели: " Гледайки майките и бабите, желая да ви приканя да се борите против този камшик, който поразява нашия американски континент - многото убийства на дами. Има доста обстановки на принуждение, които се заглушават зад толкоз стени. Приканвам ви да се борите против този източник на страдалчество и приканвам за насърчаването на приемането на закони и за една просвета на отменяне на всякаква форма на принуждение ", сподели папата по време на гала в чест на Дева Мария. Призивът му бе приветстван бурно от присъстващите на церемонията дами, оповестява Българска телеграфна агенция.

Преди това папата отслужи в Трухильо меса в наличието на 200 000 богомолци и сподели, че е съпричастен с нещастието на хората, потърпевши в естествените катаклизми в Перу предходната година. След литургията папата обиколи с папамобила си улиците на квартал в южната част на града, изумен тежко от наводненията от април предходната година. Приветстваха го десетки хиляди души, застанали по тротоарите и скандирайки при прекосяването му. В първите четири месеца на предходната година наводненията и свлачищата лишиха живота на 133 души в Перу.

Вчера папата приказва и пред свещеници и духовници от северната част на Перу, призовавайки ги да се усмихват и да не помнят вътрешните битки.

В петък в Лима папата пък прикани за битка против вируса на корупцията в тирада, която произнесе в седалището на държавното управление. Този апел бе насочен в миг, в който Перу претърпява дълбока политическа рецесия. Президентът Педро Пабло Кучински, който присъстваше на речта на папата, оцеля през декември във избор за импийчмънт в Народното събрание, задействан против него поради обвинявания за взимане на подкупи. След това той помилва някогашния президент Алберто Фухимори, наказан за корупция и закононарушения против човечеството. Това породи дискусия в страната. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР