Папа Франциск отпътува днес от Бахрейн след четиридневна визита, чиято

...
Папа Франциск отпътува днес от Бахрейн след четиридневна визита, чиято
Коментари Харесай

Приключи апостолическото пътуване на папа Франциск в Бахрейн

Папа Франциск отпътува през днешния ден от Бахрейн след четиридневна аудиенция, чиято кулминационна точка бе посещаване в най-старата католическа черква в Персийския залив, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Църквата " Пресвято сърце " е издигната през 1939 година върху земя, дарена от тогавашния държател на Бахрейн. С това кралството стартира да се трансформира в една от най-гостоприемните страни в района за хора, чиято религия е друга от мюсюлманската. В Бахрейн има две католически църкви, включително съвременна катедрала, която е най-голямата черква на Арабския полуостров. В страната живеят към 160 000 католици, множеството от които задгранични служащи. Много католици идват и от прилежаща Саудитска Арабия, където немсюсюлманите нямат право да се молят на публични места.

Франциск, който страда от проблеми с коляното и употребява инвалидна количка по време на визитата, прикани локалните католически водачи да заобикалят раздялите, кавгите и разпространението на клюки. " Разделението на света, както и етническите, културните и ритуалните разлики не могат да наранят или компрометират единството на духа ", сподели папата.

В края на църковната работа Франциск благодари на крал Хамад бин Иса ал Халифа за гостоприемството. Монархът и шейх Ахмед ел Тайеб, популярен имам на джамията и университета " Ал Азхар " в Египет, който също е на посещаване в Бахрейн, изпратиха през днешния ден папата на летището.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР