Папа Франциск отмени пътуването си до Дубай за конференцията на

...
Папа Франциск отмени пътуването си до Дубай за конференцията на
Коментари Харесай

Папа Франциск отмени пътуването си за климатичната конференция КОП28

Папа Франциск анулира пътуването си до Дубай за конференцията на Организация на обединените нации за климата КОП28 по гледище на лекарите, въпреки да се възвръща от грип и инфектиране на белите дробове, оповестиха от Ватиканът, представен от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Това е вторият случай, когато папата анулира или отсрочва пътешестване в чужбина по здравословни аргументи. За първи път това стана през 2022 година, когато му се наложи да отсрочи планувано посещаване в Конго и Южен Судан поради инфектиране на коляното, макар че съумя да реализира пътуването по-рано тази година.

В неделя папата сподели, че има белодробно инфектиране, само че съобщи, че към момента възнамерява да отиде в Дубай, с цел да приказва на климатичната конференция.

Говорителят на Ватикана Матео Бруни през днешния ден заяви, че Франциск се усъвършенства от грипа и възпалението на дихателните пътища, които го принудиха да анулира аудиенциите си в събота, само че лекарите са го помолили да не подхваща пътуването до Дубай.

" Папа Франциск одобри, въпреки и с огромно страдание, молбата на лекарите и заради това пътуването е анулирано ", сподели представителят.

По проект папата, който идващия месец навършва 87 години, трябваше да стартира тридневното си посещаване в Дубай на 1 декември.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР