Папа Франциск откри днес среща на върха във Ватикана, посветена

...
Папа Франциск откри днес среща на върха във Ватикана, посветена
Коментари Харесай

Папата: Злото на сексуалните посегателства над деца, извършени от свещеници, трябва да се превърне в пречистване

Папа Франциск откри през днешния ден среща на върха във Ватикана, отдадена на предварителната защита на половите похищения против малолетни, осъществени от представители на Римокатолическата черква, предадоха международните организации.

Над 30 години след експлоадирането на първия скандал за полови похищения в църквата в Ирландия и в Австралия и 20 години откакто абсурдът засегна и Съединени американски щати, епископи и други висши католически представители в доста страни от Европа, Латинска Америка, Африка и Азия или отхвърлят съществуването на такива похищения или омаловажават казуса, отбелязва АП. При откриването на четиридневния конгрес папата прикани 190-те делегати да приготвят съответни и ефикасни ограничения за битка против половите похищения в църквата, съобщи Агенция Франс Прес.

"Божият народ ни гледа и чака от нас не просто и явно наказание, а да подготвим съответни и ефикасни ограничения ", сподели Франциск. Той прикани делегатите да се вслушат в гласа на младите, които желаят правдивост ". "Злото на половите похищения над деца, осъществени от свещеници, би трябвало да бъде трансформирано в схващане и филтриране, сподели папата, представен от Ройтерс. Папа Франциск провежда срещата на върха, откакто не отдаде полагаемото му се внимание на случай с премълчаване на похищения от духовници в Чили. После си даде сметка за позволената неточност и даде обещание нов курс в тази тенденция, отбелязва АП.

Преди срещата на върха във Ватикана потърпевши от похищения от страна на духовници споделиха, че желаят съответни ограничения, показва Агенция Франс Прес.

Жертвите, обединени в самодейността "Край на злоупотребите, осъществени от духовни лица " и "Мрежа на оживелите от похищения на свещеници ", желаят неотложно отделяне от църквата на половите посегатели и на тези, които ги пазят, и нулева приемливост във връзка със половите похищения. Те упорстват това да бъде вписано в универсалния закон на църквата още преди края на срещата на върха. Това обвързване би трябвало да се ползва на международно равнище.

Жертвите желаят и ясна формулировка на понятието полова експанзия над невръстен, което ще е от помощ на църковните водачи. Те упорстват за обществен указател на свещениците, които са приети за отговорни в експанзия над деца. Жертвите желаят учредяването във Ватикана на самостоятелна комисия за определяне на истината, която да разсекрети църковни архиви, включително и тези на Светия трон.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР