Папа Франциск отдаде почит на децата на Украйна, докато празнуваше

...
Папа Франциск отдаде почит на децата на Украйна, докато празнуваше
Коментари Харесай

Папата почете децата на Украйна на рождения си ден

Папа Франциск отдаде респект на децата на Украйна, до момента в който празнуваше 86-ия си рожден ден с младежи във Ватикана в неделния ден. Те бяха подпомагани от ватиканския педиатричен диспансер " Санта Марта ", както и от родители и доброволци.

По време на празненството главата на римокатолическата черква прикани хората да оказват помощ на децата на Украйна.

 
Не би трябвало да забравяме децата от Украйна. Там мога да прочета " мир " и виждам украинското знаме. Много деца страдат поради войната, а също и поради други несправедливости. Ако Господ ни дава тази наслада да честваме Коледа дружно и в мир, дано помислим за тези, които страдат, и да се помолим за тях.
Папа Франциск

Папата, който навърши 86 години, беше почерпен с голяма празнична торта, която разреши и децата да я опитат, като пробваха глазурата непосредствено с пръсти.

Папа Франциск следи също и за малко взе участие в цирково зрелище.

Франциск е роден като Хорхе Марио Берголио на 17 декември 1936 година в Буенос Айрес. През март идната година ще се навършат 10 години от избирането му за глава на Римокатолическата черква.

Междувременно стана ясно, че папата е споделил в изявление, че откакто е бил определен преди 9 години на поста, той е написал писмо за оставката си, което да бъде употребявано, в случай че някой ден има съществени и непрекъснати здравословни проблеми, които биха му попречили да извършва отговорностите си.

Франциск описа, че е предал писмото на тогавашния ватикански държавен секретар, кардинал Тарчизио Бертоне.

В изявление през юли за Ройтерс главата на Римокатолическата черква отхвърли спекулациите, че би могъл да подаде оставка напълно скоро и още веднъж съобщи постоянно повтаряната си позиция, че може да подаде оставка един ден, в случай че здравето му пречи да ръководи църквата.

От юли насам Франциск е направил три интернационалните пътувания - до Канада, Казахстан и Бахрейн - и възнамерява да посети Демократична република Конго и Южен Судан от 31 януари до 5 февруари.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР