Папа Франциск осъди последната вълна от ракетни удари срещу Украйна,

...
Папа Франциск осъди последната вълна от ракетни удари срещу Украйна,
Коментари Харесай

Папа Франциск осъди ракетните удари срещу Украйна

Папа Франциск осъди последната вълна от ракетни удари против Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Той прикани за преустановяване на огъня, с цел да се предотврати рискът от ескалация на спора и помоли Бог да " побърза " да постави край.

Изявлението на главата на Римокатолическата черква идва в миг, когато съдружниците от НАТО проверяват информацията, че детонация в полско село край границата с Украйна е била породена от заблудени съветски ракети. Той не загатна случая.

" Научих с болежка и угриженост за нова и още по-ожесточена ракетна офанзива против Украйна, която е взела жертви и е нанесла вреди на гражданска инфраструктура ", съобщи папата.

" Нека се помолим Господ да обърне сърцата на тези, които към момента залагат на войната, и да направи по този начин, че желанието за мир да надделее в мъченическа Украйна, с цел да избегнем ескалация и да отворим пътя към преустановяване на огъня и разговор ", прикани той и добави: " Можем да се молим за Украйна, като споделяме: " Побързай, Господи ".

Вчера Русия нанесе удари със 110 ракети и 10 ирански дрона против Украйна, заяви генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че главната цел на ракетния обстрел е била енергийната инфраструктура, както и при предходните офанзиви. По негови думи обаче са били ударени единствено 10 от плануваните цели.

По данни на Хуманитарната работа на Организация на обединените нации офанзивите са оставили милиони украинци без ток в 16 от 24-те области на страната, в това число Киев.

Миналия месец Франциск за първи път непосредствено помоли съветския президент Владимир Путин да приключи " спиралата от принуждение и гибел " в Украйна.

Той загатва Украйна в съвсем всички свои обществени изяви, като неколкократно предизвести, че рецесията крие риск от потребление на нуклеарни оръжия с неконтролируеми последствия в международен мащаб.

Източник: Ройтерс
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР