Папа Франциск осъди опита на Европейския съюз да замени термина

...
Папа Франциск осъди опита на Европейския съюз да замени термина
Коментари Харесай

След предложението на ЕК за преименуване на Коледа: Папата сравни ЕС с нацисткия режим

Папа Франциск осъди опита на Европейския съюз да размени термина „ коледен сезон “ с хипотетично по-неутрални термини като „ празничен сезон “. Той сподели, че това е ход, който би могъл да бъде присъединен към наказателен режим.

Европейската комисия разгласява тенденция, в която се предлага терминът Коледа да се размени с „ празничен сезон “, с цел да се обърне внимание и на други религиозни общности. Последва бурна реакция от Ватикана, написа РT.

Миналата седмица Европейската комисия направи противоположен завой във връзка с замяната на термина „ Коледа “ с по-неутралния термин „ празници “ след бурни реакции на обществеността. Папа Франциск не се сдържа с думите си, когато осъди концепцията, която съгласно него е неразумна. Журналистите цитират думите на папата: „ През цялата история доста, доста диктатури са се опитвали да създадат това “.

Водачът на Римокатолическата черква продължи: „ Помислете за Наполеон: оттова... помислете за нацистката тирания, комунистическата... това е модата на разводнения секуларизъм... само че това е нещо, което непрекъснато не работи. "

Европейски Съюз, добави понтификът, би трябвало да внимава да не „ поеме по пътя на идеологическата колонизация “, защото в противоположен случай това би довело единствено до разединение сред членовете, което би довело до разпадането на целия блок: „ Европейският съюз би трябвало да почита всяка страна, както е структурирана, разнообразието от страни, а не да се стреми да я стандартизира “, сподели той и добави, че ще сезира Брюксел в този съответен случай.

Резолюцията за смяна на съществуващата дефиниция се появи в управление за „ интегративна връзка “, което поучава бюрократите от Европейски Съюз по какъв начин да създадат своите послания по-разбираеми за малцинствените групи. „ Коледа “ беше счетена за несъответствуваща, тъй като можеше да провокира неодобрение на почитателите на религии, разнообразни от християнството.

След това предложенията, оповестени в края на октомври по напътствие на еврокомисаря по въпросите на равенството Хелена Дали, бяха откроени от италианския вестник il Giornale в края на ноември.

Новината провокира отвращение измежду по-консерваторите. Държавният секретар на Ватикана, кардинал Пиетро Паролин, даже разказа това като опит за „ заличаване на нашите корени, християнското измерение на нашата Европа “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР