Папа Франциск осъди днес неравенството при достъпа до храна по

...
Папа Франциск осъди днес неравенството при достъпа до храна по
Коментари Харесай

Папата осъди неравенството при достъпа до храна по света

Папа Франциск осъди през днешния ден неравенството при достъпа до храна по света и го дефинира като "извратено ", съобщи Ройтерс.

Светият отец съобщи, че в случай че казусът не бъде решен, това ще докара до огромни бедствия за човечеството.

"Малцина имат прекомерно доста, а мнозина имат малко ", сподели папата, който е един от най-уважаваните гласове по въпросите на бедността и обществената правдивост.

Лидерът на Римокатолическата черква произнесе тези думи при посещаване в основаната в Рим Организация на Организация на обединените нации по прехраната и земеделието.

"Много хора нямат храна и са оставени на произвола на ориста, а дребен брой хора са потънали в излишества. Извратената наклонност на неравноправие е пагубна за бъдещето на човечеството ", сподели папа Франциск, който постоянно поддържа Организация на обединените нации в битката й против глада и климатичните промени, отбелязва Ройтерс.

В Латинска Америка, родния континент на папата аржентинец, броят на хората, живеещи в последна беднотия, през 2017 година е повишен невиждано от близо десетилетие макар политиките за увеличение на средствата за обществената сфера, сочат оповестени предишния месец данни на Организация на обединените нации.

"Те живеят в ужасни условия: въздухът е нечист, естествените запаси са на привършване, реките са нечисти, почвата е отровена. Те нямат задоволително вода за себе си и за посевите си, санитарната инфраструктура е извънредно незадоволителна, къщите не са задоволително и не са здрави ", уточни Светият отец.

След срещите си с представители на туземното население, Франциск посочи, че е "парадоксално " по какъв начин повече от 820 милиона от хората, страдащи от апетит и недохранване, живеят в селските региони, където се създава най-вече храна. Папата обърна внимание и на притеснителната всеобща миграция на латиноамериканското население от селските региони в градовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР