Папа Франциск оглави литургията за католическия Великден пред десетки хиляди

...
Папа Франциск оглави литургията за католическия Великден пред десетки хиляди
Коментари Харесай

Папа Франциск излезе пред хиляди поклонници в Рим

Папа Франциск оглави литургията за католическия Великден пред десетки хиляди поклонници и туристи на площад " Свети Петър ", съобщи Асошиейтед прес.

Оранжево-червени лалета, жълти стръкове форзиция, както и нарциси и други пъстри сезонни цветя, бяха превозени с камиони от Нидерландия през вчерашния ден и сложени в саксии, с цел да украсят площада пред Ватикана, който през днешния ден бързо се извърши с поданици на Рим и гости на града.

По данни на ватиканските служби за сигурност до началото на утринната литургия на площада са се събрали към 45 000 души.

В началото на великденската гала, въодушевена от християнското поверие, че Исус е възкръснал от мъртвите след разпятието си, Франциск звучеше малко изтощено, до момента в който рецитираше ритуалните слова на латински, показва АП.

Навес пред стъпалата на площада приюти Светия отец, който се върна в полезрението на обществеността 12 часа след траялата нощес 2 часа и 25 минути работа за Великденското бдение в базиликата " Свети Петър ".

В края на литургията се чака Франциск да произнесе речта, която папите произнасят на Коледа и Великден. Известна с латинското си име " Урби ет орби " (Urbi et Orbi), което значи " Към града и към света ", посланието постоянно става мотив Светият отец да осъди войните и несправедливостите по света, в това число религиозните преследвания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР