Папа Франциск обяви нови правила за борба с корупцията, съобщава

...
Папа Франциск обяви нови правила за борба с корупцията, съобщава
Коментари Харесай

Папата обяви нови правила за борба с корупцията във Ватикана

Папа Франциск разгласи нови правила за битка с корупцията, оповестява Агенция Франс Прес. Висшите чиновници в Светия трон ще би трябвало да заявяват, че в никакъв случай не са били осъждани, съдени или разследвани за присъединяване в проведена престъпност, корупция, измами, тероризъм, пране на пари, употреба на малолетни или укриване на налози. Освен това ще им бъде неразрешено осъществяването на избрани вложения. Всички чиновници на Ватикана свързани с работата, на стойност над 40 евро (48 долара). Те също по този начин ще би трябвало да заявяват, че активите им не се държат в " данъчни убежища " или не влагат в компании, чиято политика опонира на доктрината на църквата. Тази декларация ще се вършат при наемането на върховен чиновник и по-късно на всеки две години. Ако някой излъже в декларацията си, при определяне, той ще бъде уволнен и съден.
Скоро откакто беше определен за водач на 1,3 милиарда католици в света през 2013 година, папа Франциск даде обещание да продължи напъните за битка с корупцията, стартирани от неговия предходник Бенедикт XVI. Аржентинският понтифик затвори хиляди подозрителни сметки, реформира законите, уволни висши финансови чиновници и се опита да " рационализира " администрацията на Светия трон.
 Папата възнамерява визити в Ливан, Унгария и Словакия Папата възнамерява визити в Ливан, Унгария и Словакия
Папа Франциск възнамерява скоро да посети Унгария, Словакия и Ливан. Както сподели понтифът пред кореспонденти на път от Ирак, където приключи апос...
В продължение на десетилетия обаче банката на Ватикана, известна като IOR, е въвлечена в като през 2018 година към този момент някогашният й шеф беше уволнен и съден по обвинявания в заграбване и пране на пари.
През септември папата изиска оставката на италианския кардинал Анджело Бечиу, негов непосредствен консултант, който беше упрекнат в източване на средства предопределени за бедните. Обвинение, което Бечиу отхвърля.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР