Папа Франциск обяви, че идеята за оставка след операцията му

...
Папа Франциск обяви, че идеята за оставка след операцията му
Коментари Харесай

Папата никога не е обмислял оставка след операцията

Папа Франциск разгласи, че концепцията за оставка след интервенцията му по-рано тази година " даже не ми е минавала през мозъка " , осведоми " Франс прес ".

Слухове, че 84-годишният понтифик обмислял да се отдръпна, неотдавна бяха обявени в италианските медии, явно провокирани от хоспитализацията му след интервенция на дебелото черво през юли.

" Не знам от кое място го взеха предходната седмица, че съм щял да депозирам оставка! ", означи той пред испанското радио " Копе " в дълго изявление, като добави, че " даже не ми е минавало през мозъка ".

" Винаги, когато един папа е болен, постоянно има ветрец или вихър на конклав ", добави той, визирайки срещата на кардиналите, призовани да изберат нов папа.

Франциск претърпя интервенция на 4 юли, откакто страда от тип дивертикулит, инфектиране на джобовете, които се развиват в лигавицата на червата. Той беше изписан от болничното заведение след 10 дни.

На въпрос по какъв начин се е чувствал, папата отговори, смеейки се: " Все още съм жив. "

Той посочи, че една здравна сестра във ватиканската болница " избави живота ми ", като призовала папата да се подложи на интервенция, вместо да разчита на антибиотици.

" Сега мога да хапвам всичко, което преди не беше допустимо с дивертикулите ", посочи понтификът.

" Все още имам следоперативни медикаменти, тъй като мозъкът би трябвало да записва, че има 33 сантиметра по-малко вътрешности... Но също така аз имам естествен живот, повеждам изцяло естествен живот ", увери възрастният папа.

Папата би трябвало да посети Унгария и Словакия по-късно този месец, а в изявлението си разгласи и проекти за пътешестване до Гърция, Кипър и Малта, макар че не уточни дата.

Той също по този начин удостовери, че се надява да участва на конференцията за климата COP26 в Глазгоу през ноември, както бе оповестено от Ватикана по-рано тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР