Папа Франциск не се въздържа и се разплака днес след

...
Папа Франциск не се въздържа и се разплака днес след
Коментари Харесай

Папа Франциск спомена Украйна и се разплака по време на публична молитва

Папа Франциск не се въздържа и се разплака през днешния ден откакто загатна за страданието на украинците по време на обичайната молитва в центъра на Рим, оповестиха Ройтерс и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Това стана по време на годишната молитва на Папата на Испанското стълбище в Рим, която съответствува с тържествата на 8 декември, отдадени на Непорочното Зачатие на Блажена Дева Мария, майката на Исус. Събитието бележи импровизирано началото на коледния сезон в Италия.

Когато стигна до частта от молитвата, в която сподели: " Бих желал да ви донеса благодарността на украинския народ ", Папа Франциск се наведе и гласът му стартира да трепери, некадърен да приказва тъкмо, и той трябваше да спре за към 30 секунди. Когато тълпата от хиляди сановници, духовници и елементарни римляни, в това число кметът на Рим Роберто Гуалтиери, който беше напълно покрай него, схванаха, че Папата е налегнат от страсти и го видяха да плаче, те избухнаха в овации и го насърчиха да продължи.

След като съумя да се съвземе, Папата продължи: " Вместо това още един път би трябвало да ви предам молбите на деца, на възрастните, на татковци и майки, на младежите от тази мъченическа земя, която страда толкоз доста ".

Откакто Русия нахлу в прилежаща Украйна през февруари, Папа Франциск загатва Украйна в съвсем всички свои обществени изяви и става все по-критичен към Москва.

On the solemnity of the, is brought to tears as he brings prayers for peace from all over the world, especially from, to Our Lady.
— Vatican News (@VaticanNews)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР