Папа Франциск не отмени четиридневно посещение в Люксембург и Белгия,

...
Папа Франциск не отмени четиридневно посещение в Люксембург и Белгия,
Коментари Харесай

Папа Франциск се отправя към Белгия, за да се срещне с жертви на насилие от свещеници

Папа Франциск не анулира четиридневно посещаване в Люксембург и Белгия,, в пътешестване, което се чака да подчертае потребностите на мигрантите и да включва среща с оживели от корист от страна на католическото духовенство, предава " Ройтерс ".

Ватиканът сподели, че 87-годишният папа е възнамерявал да направи пътуването, което стартира в четвъртък, откакто анулира някои срещи в понеделник поради симптоми на грип.

Обиколката от 26 до 29 септември е рядко европейско посещаване за Франциск, който избира да върви тук-там, които в никакъв случай не са били посещавани от папа, или където католиците са малцинство. Визитата идва по-малко от две седмици, откакто папата се завърна от натоварваща в четири страни в Югоизточна Азия и Океания.

Белгия, сходно на доста страни, е разкрила . През март папата изгони от свещеничеството някогашен белгийски свещеник, който призна, че е насилвал полово двама племенници. От 2012 година насам в Белгия са подадени повече от 700 тъжби и отчети за злоупотреби, включващи Църквата.

Посланикът на Белгия във Ватикана Патрик Рено сподели, че се чака Франциск да се срещне там уединено с група от 15 оживели от принуждение.

Основната причина за обиколката на папата е честването на 600-годишнината на два белгийски католически университета.

Люк Селс, ректор на KU Leuven, един от университетите, сподели, че събитието на папата в неговия лицей ще се концентрира значително върху потребностите на мигрантите и бежанците. Франциск ще чуе свидетелствата на някои от към 160 бежанци, посещаващи университета, а по-късно ще има частни срещи на четири очи, сподели той.

Това ще бъде " съкровен миг, в който папата може да обменя отзиви с хора от цялостен ​​свят ", сподели Селс.
 Папата призна дребния босненски град Меджугорие като място за духовно поклонение
Папата призна дребния босненски град Меджугорие като място за духовно поклонение

Решение на траял над 40 години спор сред Ватикана и локалната общност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР