Папа Франциск не може да посредничи във войната в Украйна,

...
Папа Франциск не може да посредничи във войната в Украйна,
Коментари Харесай

Подоляк: Папата е проруски настроен и не заслужава доверие

Папа Франциск не може да посредничи във войната в Украйна, тъй като е проруски надъхан, съобщи през днешния ден Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, откакто предходната седмица папа Франциск загатна " великата майка Русия ", призовавайки младите руснаци да се учат от културното си завещание, съобщи италианската новинарска организация АНСА.

Коментарът на папата, за който той по-късно настоя, че е бил строго в културен подтекст, подразни Киев, който упрекна Франциск, че легитимира минали и сегашни империалистически домогвания на Москва.

Подоляк, главният консултант на Зеленски, в дълъг и полемичен диалог с Оксана Харковска, извършен по украинската телевизия " Канал 24 ", съобщи: " Папата не може да играе ролята на медиатор, той е проруски надъхан и не заслужава доверие ". 

По думите му затова Киев изключва опцията за ходатайство на Ватикана за разрешаване на военния спор на украинска територия. Подоляк загатна и за съветски вложения в Института за религиозни каузи, прочут още като " Банката на Ватикана ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР