Папа Франциск не е имал намерение да възхвалява руския империализъм,

...
Папа Франциск не е имал намерение да възхвалява руския империализъм,
Коментари Харесай

Ватиканът: Папата не е имал намерение да възхвалява руския империализъм

Папа Франциск не е имал желание да възхвалява съветския империализъм, възхвалявайки царете, разширили съветската империя, съобщи през днешния ден Ватиканът, откакто забележките му в тирада предходната седмица бяха разкритикувани от Украйна, съобщи Ройтерс.

Франциск се обърна към съветски младежи в непринудено изявление след тирада предишния петък с думите, че би трябвало помнят, че са наследници на царе като Петър Първи и Екатерина Втора. Двамата монарси уголемяват съветската империя през 17-и и 18-и век, в това число завладявайки елементи от днешна Украйна, и президентът Владимир Путин се базира на тяхното завещание, с цел да обоснове нахлуването си и анексирането на украински територии през предходната година, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Папата възнамеряваше да насърчи младежите да запазят и да разпространяват всичко позитивно във великото съветско културно и духовно завещание и сигурно не да възвеличава логиката на империализма и държавни персони, (които той - бел. ред.) загатна за да уточни някои исторически интервали за информация ", сподели в изказване представителят на Ватикана Матео Бруни.

Киев назова забележките " почтени за надълбоко страдание ", а Кремъл ги дефинира като доста удовлетворителни и сподели, че съветската страна има богато завещание и е добре, че папата познава съветската история.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР