Папа Франциск назначи в четвъртък ватикански медицински служител, който по

...
Папа Франциск назначи в четвъртък ватикански медицински служител, който по
Коментари Харесай

Папа Франциск си назначи личен здравен асистент

Папа Франциск назначи в четвъртък ватикански медицински чиновник, който по думите му е " избавил живота " му, за собствен персонален здравен помощник - нова роля за папската институция, заяви Агенция Франс Прес.

Назначението идва в миг, когато 85-годишният папа страда от болки в коляното, принудили го да анулира голям брой събития, и откакто предходната седмица след пътешестване до Канада той призна, че би трябвало да забави темпото или даже да стартира да мисли за пенсиониране.

" Светият отец назначи Масимилиано Страпети, медицински експерт - координатор в Дирекцията по опазване на здравето и хигиена, за собствен персонален здравен помощник ", се споделя в малко изказване на Ватикана.

Миналата година в изявление папата благодари на медицинския чиновник от ватиканската болница за това, че го е убедил да се подложи на интервенция на червата.

" Той избави живота ми, " сподели Франциск пред испанското радио " Копе " след интервенцията си на 4 юли, като добави, че медицинският чиновник е работил във Ватикана от три десетилетия и е " човек с огромен опит ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР