Папа Франциск напусна болницата в Рим, където претърпя операция на

...
Папа Франциск напусна болницата в Рим, където претърпя операция на
Коментари Харесай

Папа Франциск се върна във Ватикана

Папа Франциск напусна болничното заведение в Рим, където претърпя интервенция на дебелото черво на 4 юли.

84-годишният папа е изведен от университетската болница " Джемели " с кола със затъмнени стъкла и по-късно е видян да се връща в дома си измежду стените на Ватикана.

Той спря по пътя в базиликата " Санта Мария Маджоре " за бърза молитва, с цел да " изрази благодарността си за триумфа на интервенцията си ", съобщи представителят на Ватикана Матео Бруни в изказване.

Папата също се помоли в централната черква в Рим за " всички заболели, изключително всички, които е срещнал по време на престоя си в болница ", сподели Бруни.

Папа Франциск беше признат в болница заради тип дивертикулит. Първоначално Ватикана заяви, че ще лежи в болница към седмица, само че след това стана ясно, че ще остане " още няколко дни ".

Не беше ясно дали графикът на Франциск незабавно ще се възстановява. Папата съумя да свърши някаква работа от болничното заведение и резервира всичките си пълномощия като понтифик, до момента в който беше надалеч.

Специален шамбелан, прочут като " кардинал камерленго ", е бил подготвен да поеме властта при положение на гибел, уточни Католическата осведомителна работа.

Ватикана разгласи в деня, в който Франциск беше признат в болница, че ще пътува до Унгария и Словакия по-късно тази година. Той също по този начин се надява да участва на климатичната конференция в Глазгоу през ноември, съгласно епископите на Шотландия, а има и планувано пътешестване до Гърция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР