Папа Франциск напусна болницата, където бе лекуван от бронхит, за

...
Папа Франциск напусна болницата, където бе лекуван от бронхит, за
Коментари Харесай

Папа Франциск на излизане от болницата: Все още съм жив

Папа Франциск напусна болничното заведение, където бе лекуван от бронхит, с цел да се върне във Ватикана. Преди да отпътува от, той се обърна към публицистите с думите: " Все още съм жив ".

Преди три дни 86-годишният папа беше откаран в римската болница " Джемели ", откакто се оплака от затруднено дишане. Той е реагирал добре на вливането на антибиотици, оповестиха от медицинския му екип, заяви „ Гардиън ”.

" Не съм се уплашил, към момента съм жив ", сподели той пред репортерите в лек коментар пред болничното заведение, преди да си тръгне.

Папата, който през март означи 10-годишнината от началото на своя понтификат, страдаше от редица болести през последните години.

Говорителят на Ватикана Матео Бруни удостовери в петък, че се чака Франциск да вземе присъединяване в службата за Цветница този уикенд - значимо събитие в църковния календар, с което стартират празненствата по случай Великден.

Страстната седмица, както е известна, включва претрупан график от ритуали и церемонии, които могат да бъдат физически изтощителни, в това число процесията през нощта на Разпети петък край Колизеума в Рим.

Деканът на кардиналската гилдия Джовани Батиста Ре съобщи, че един кардинал ще оказва помощ на папата по време на седмичните празненства и ще се грижи за олтарните отговорности.

Подобна мярка беше въведена предходната година, когато папата седеше настрани по време на някои великденски събития заради непрекъснати болки в коляното, оставяйки на старшите кардинали да водят масите. /БГНЕС

Ватикан / Ватикан
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР