Папа Франциск направи някои от най-силните си коментари досега относно

...
Папа Франциск направи някои от най-силните си коментари досега относно
Коментари Харесай

Папата призова Украйна да признае поражение и да преговаря с Русия

Папа Франциск направи някои от най-силните си мнения до момента по отношение на войната на Русия против Украйна.  В неотдавна оповестено изявление той съобщи, че " Украйна би трябвало да има смелостта да развее бялото знаме ", до момента в който обмисля мирни договаряния.

Интервюто с швейцарския издател RSI се организира предишния месец и е планувано да бъде оповестено по-късно този месец,  но " Ройтерс " към този момент има ранно копие.

Говорител на Ватикана сподели, че Франциск отразява езика на интервюиращия, когато употребява термина " бяло знаме ", и че настоя за " прекъсване на военните дейности ".
 Папата осъди гибелта на деца в Газа, Украйна, Йемен
Папата осъди гибелта на деца в Газа, Украйна, Йемен

Той насочи голям брой апели за филантропично преустановяване на огъня сред Израел и бойците на Хамас.

Франциск дава отговор на въпрос  дали Украйна ще легитимира държанието на Русия, в случай че признае провалянето си.

" Това е една интерпретация, това е правилно, отговори папата. Но мисля, че най-силният е този, който гледа на обстановката, мисли за хората и има смелостта да развее бялото знаме и договаря. "

Той прикани водачите на страните да се извърнат към интернационалната общественост за помощ за улеснение на мирния развой.

" Човек може да изпитва позор, добави той, имайки поради договарянията. Но с какъв брой мъртви ще приключи войната? Не се срамувайте да преговаряте, преди нещата да са се влошили. "

Франциск сподели, че би бил подготвен да посредничи. Преди това той изпрати делегат за мир в Съединени американски щати, Русия и Украйна, с цел да се опита да форсира процеса.

" Думата договарям е смела дума. Когато видиш, че си надвит, че нещата не вървят, би трябвало да имаш смелостта да преговаряш ", повтори той.
 Папата припомня, че войната постоянно е проваляне
Папата припомня, че войната постоянно е проваляне

Единствените спечелили в тези спорове са производителите на оръжие

Украинският президент Володимир Зеленски е отворен за мир, уточни той, при изискване че съветските сили изоставен Украйна и първичните ѝ граници бъдат възобновени. Руският президент Владимир

По-рано тази седмица турският водач, макар че не е ясно дали предлагането ще бъде признато.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР