Папа Франциск ми каза няколко неща, които биха ми били

...
Папа Франциск ми каза няколко неща, които биха ми били
Коментари Харесай

Петков: Папата сравни корупцията с шарка, младите политици са единственият начин да се изтръгне тази болест

„ Папа Франциск ми сподели няколко неща, които биха ми били потребни в идващите няколко дни. Първото нещо, което ми сподели е, че корупцията е болест. Той има вяра, че младите политици са единственият метод да се изтръгне тази болест. Той сподели: „ Тази болест е на всички места, знам, че има и във вашата страна “. Наистина той го съпостави с болест, като шарка, която потегля по тялото. „ Вие би трябвало да продължите това дело “, съобщи министър председателят Кирил Петков след аудиенцията си при главата на римокатолическата черква папа Франциск I във Ватикана.

" Той ме посъветва доста ясно, че в случай че се борим по едно и също време с най-корумпираните в България и с противников сили от непознати страни, двете борби по едно и също време се водят доста мъчно, тъй че би трябвало да се опитваме битката да става на стъпки, а не по едно и също време във всички направления. По думите му папата е дал своята благословия за работата на държавното управление и е декларирал, че „ пътят е верен “, уточни още министър-председателят.

Според Петков, в аудиенцията си с папа Франциск не са обсъждали тематиката за предоставяне на зелена светлина за договарянията със Северна Македония за участие в Европейски Съюз.

" Много е значимо да имаме общ метод по тематиката със Северна Македония. Имаме огромен консенсус и с част от опозиционните партии. Имаме ясни червени линии, като тематиката корупция. Но за други неща - народен въпрос какво да бъде бъдещето на нашата съседка и по какъв начин да се придвижва това бъдеще, според българската рамкова позиция ", разяснява още министър председателят.

Очаквайте детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР