Папа Франциск каза в неделната си проповед, че отправя молитви

...
Папа Франциск каза в неделната си проповед, че отправя молитви
Коментари Харесай

Папа Франциск: Държавите да приемат бежанците от Афганистан

Папа Франциск сподели в неделната си проповед, че насочва молебствия доста страни да одобряват афганистански бежанци. Главата на Римокатолическата черква също по този начин съобщи, че е жизненоважно младите афганистанци да получат обучение, което наподобява бе отпратка към рестриктивните мерки, налагани в предишното от талибаните върху образованието на дамите.

" В тези моменти на разтърсвания, когато афганистанците търсят леговище, се апелирам за най-уязвимите измежду тях ", сподели Папата при седмичната си благословия към вярващите. " Моля се доста страни да ги одобряват и да защитят тези, които търсят нов живот ", означи духовният глава, който е изявен бранител на правата на бежанците и мигрантите.

Хиляди афганистанци, евакуирани от Съединени американски щати, чакат в така наречен директни центрове, ситуирани в страни като Катар, Германия и Италия. Хиляди други се пробват да изоставен страната по суша през прилежащите страни като Пакистан. " Моля се също по този начин за разселените в други страни, дано те получат помощ и нужната отбрана. Нека младите афганистанци получат обучение, което е същностно богатство за човешкото развиване ", сподели папа Франциск. Когато по-рано талибаните бяха на власт в Афганистан, на дамите не се позволяваше да работят, а на девойките - да вървят на учебно заведение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР