Папа Франциск каза, че се моли за жертвите на пожарите

...
Папа Франциск каза, че се моли за жертвите на пожарите
Коментари Харесай

Папата призова света да не си затваря очите за бедните и мигрантите

Папа Франциск сподели, че се моли за жертвите на пожарите в Калифорния и на сковаващия мраз по източното крайбрежие на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес. В Калифорния жертвите на пожарите са към този момент 76, а студеното време стана причина за гибелта на минимум 7 души по източното крайбрежие.

По време на неделната литургия в базиликата Свети Петър във Ватикана папата разкритикува също по този начин "шумотевицата на няколко богаташи ", която заглушава гласовете на бедните, съобщи Франс прес. Тези рецензии той насочи във връзка втория Световен ден на бедните.

"Викът на бедните става с всеки ден по-силен, само че с всеки ден той е чуван все по-малко и над него надвива шумотевицата на няколко богаташи, които са все по-малко и все по-богати ", сподели папата.

Той прикани хората да се вслушат във вика на хората, "живеещи в смутни води " и сподели тези хора викат, до момента в който "шепа богаташи пируват с това, което се поставя на всички ".

Франциск прикани също така света да не си затваря очите за ориста на мигрантите, принудени да избягат от домовете си и родните си земи и да се гмурнат в едно нестабилно бъдеще, съобщи Ройтерс.

След литургията папата показа във Ватикана обяда на към 3000 души в неравностойно състояние.

Ватикана също така предлага през днешния ден безвъзмездни медицински грижи на нуждаещите се. Миналата година във връзка първия Световен ден на бедните от тези грижи се възползваха над 600 души, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР