Папа Франциск изрази желание отиде в Украйна. Той обаче има

...
Папа Франциск изрази желание отиде в Украйна. Той обаче има
Коментари Харесай

Ще отиде ли папа Франциск в Украйна и Русия?


Папа Франциск изрази предпочитание отиде в Украйна. Той обаче има условие- ще го направи единствено в случай че може да пътува и до Русия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Или ще отида и на двете места, или нито на едното от тях “ сподели Светият отец в изявление за днешния брой на аржентинския вестник „ Насион “.

По думите му на войната в Украйна може да бъде комплициран край единствено посредством разговор и съответни мирни начинания. Папата към този момент обмисляше сходно пътешестване до двете страни предишното лято. Тогава той сподели също, че би желал да посети както Киев, по този начин и Москва.

Ватиканът от дълго време се стреми да играе посредническа роля в спора и в този подтекст папа Франциск загатна в изявлението си „ желанието си да служи на мира “.

В изявлението Светият отец си спомни по какъв начин е попитал съветските водачи дали може да посети Москва на втория ден от съветската инвазия в Украйна, а съветският външен министър Сергей Лавров е отклонил това предложение, като му е благодарил.

„ Войната ме наранява. Само това желая да кажа “, добави в изявлението папа Франциск.

В обществените си изяви папата постоянно приказва за страданията на украинците. От дипломатически съображения обаче той рядко категорично загатва Русия, когато приказва за това.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР