Папа Франциск използва месата си на Бъдни вечер в базиликата

...
Папа Франциск използва месата си на Бъдни вечер в базиликата
Коментари Харесай

Папа Франциск отправи послание за мир

Папа Франциск употребява месата си на Бъдни вечер в базиликата " Свети Петър ", с цел да подсети за смисъла на мира на фона на към момента вилнеещата война в линията Газа, предадоха международните организации.

Главата на Римокатолическата черква напомни на близо 1,3 милиарда католици рождественското обръщение " мир на земята " по време на службата във Ватикана.

За мнозина тазгодишните коледни празници са засенчени от войните в линията Газа и Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Тази вечер сърцата ни са във Витлеем, където принцът на мира към момента е отритнат от безсмислената логичност на войната, от конфликта на оръжията, което даже през днешния ден не му разрешава да откри място в света ", сподели 87-годишният Франциск по отношение на войната в Близкия изток.

Светият отец отслужи месата си часове откакто министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху се закани да навлезе още по-навътре в линията Газа, откакто израелските войски претърпяха един от най-тежките си дни на загуби в своята сухопътна атака, отбелязва Ройтерс.

По данни на Ватикана в месата довечера в базиликата " Свети Петър " са взели участие към 7000 души.

Хиляди хора наблюдаваха събитията на площад " Свети Петър " на огромни екрани пред базиликата.

Папа Франциск ще насочи на следващия ден обичайна си благословия и обръщение " Към града и света " ( " Urbi et Orbi " ) от централния външен балкон на базиликата " Свети Петър " в Рим.

Тази година Коледа се чества доста безшумно в Светите земи поради войната в линията Газа, отбелязва ДПА.

Във Витлеем на окупирания от Израел Западен бряг, мястото, където съгласно Библията се е родил Исус Христос, съвсем няма поклонници или туристи, както и коледни елхи или други огромни украси. Достъпът до града е мощно стеснен от израелски военни блокади.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР