Папа Франциск излезе от Ватикана и прекоси река Тибър днес,

...
Папа Франциск излезе от Ватикана и прекоси река Тибър днес,
Коментари Харесай

Папа Франциск отдаде почит на славната история на Рим, посети кметството на града

Папа Франциск излезе от Ватикана и прекоси река Тибър през днешния ден, с цел да направи посещаване в кметството на Рим, отдавайки респект на античния град, обединил разнообразни нации през многовековното си битие, съобщи Асошиейтед прес.

В постройката на кметството, извисяваща се на хълма над останките от античния град, светият отец бе приветстван от кметицата Вирджиния Раджи, заела този пост след историческа изборна победа през 2016 година с обещания да се оправи с корупцията в градската администрация. Рим е изправен пред тежки проблеми с извозването на сметта, с публичния превоз, с дупки по улиците и редица още недъзи, с които най-малко към този момент кметицата мъчно се оправя.

В словото си папата, представен от АП, сподели, че " през 2800-годишната си история Рим е успявал да одобри и да интегрира разнообразни популации и нации от целия свят, без да ги унижава или да заличава техните характерни особености и идентичности ".

За сегашните тежки проблеми на града, той предизвести, че не би трябвало да се допусне Вечният град да деградира.

Само преди дни Рим бе разтресен от следващ корупционен скандал след ареста на една от основните фигури в локалната власт в италианската столица - ръководителя на общинския съвет на града Марчело Де Вито. Той бе упрекнат във взимане на подкупи от бизнесмени против издаване на позволения за осъществяване на огромни строителни планове. Именно Де Вито, определен от ръководещото популистко придвижване " Пет звезди ", трябваше да посрещне папа Франциск в постройката на кметството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР